Overig

Drag & drop

Met de integratie van de Windows Verkenner kan een track vanuit een map in de Databank, Playlist en zelfs de Jingle Machine gesleept worden naar de Playlist.

Audio bewerken en editen

Met AerOn Studio kunnen tracks direct vanuit de Databank of Playlist bewerkt worden met een gekoppelde audio editor (bijvoorbeeld Audition). Zo kan bijvoorbeeld razendsnel een reportage bewerkt worden, door er een bedje onder te monteren. Het bestand wordt vervolgens automatisch bijgewerkt in de Databank Editor zodat deze direct kan worden gebruikt in een programma.

Directe doorgifte streams / stiltedetectie

Locatie-uitzendingen worden veelal met gebruik van IP-codecs naar de studio gestreamed. Met AerOn Studio zijn lijntechnici in de studio niet meer vereist. In AerOn Studio kunnen er zowel bij Live Assist als met gebruik van de Formatplanner externe internet bronnen worden afgespeeld (waaronder o.a. Shoutcast, Barix en AAC).  Met de ingebouwde stiltedetectie voorkomt AerOn Studio een dodelijke stilte op de zender, internet of kabel. Indien de verbinding met de locatiestudio wegvalt, zal AerOn Studio eerst de verbinding opnieuw proberen op te bouwen en mocht dat niet lukken dan vervolgt AerOn Studio de uitzending met de gegenereerde Playlist op de uitzendcomputer.

In elke gewenste taal te gebruiken

AerOn Studio is standaard te gebruiken in het Nederlands, Duits of Engels, maar laat zich op eenvoudige wijze vertalen naar andere gewenste talen.